¡Hola amigos!

¡Bienvenidos a nuestra blog!


Op 4 september vertrekken wij naar het verre Ecuador.

3 maand lang zullen wij als 'logopedas' en 'fisioterapista' Ecuadoriaantjes met een beperking uit de nood helpen.

Dat het een groot avontuur wordt, is zeker, maar hoe het avontuur vorm krijgt?!

Dat zal je hier kunnen ontdekken!

Hopelijk kunnen wij jullie regelmatig op de hoogte brengen van de laatste nieuwtjes.



Wij rekenen alvast op die van jullie!!



¡Hasta luego!



Astrid, Karen & Sofie


maandag 31 oktober 2011

Wist je dat... (deel 2)

… iedereen hier 4 namen heeft maar dat ze enkel de eerste en de derde gebruiken.

… om 2 uur snachts alle bars moeten sluiten van de overheid. En wist je dat iedereen dan gewoon een beetje verder gaat feesten? Daar zijn overheidsmaatregelen voor…

… de tafels hier uitzonderlijk hoog zijn (zelf voor ons), rekening houdend met de gemiddelde grootte van een Ecuadoriaan.

… de doden begraven worden in kleine ‘dodendorpjes’ met huisjes en straten enzo. Lijkt een beetje op mini-Europa.

… er hier bijzonder veel auto’s zonder nummerplaat rondrijden maar dat niemand daar om geeft, ook de politie niet.

… het water hier anti-kloksgewijs door het toilet gespoeld wordt omdat je op het ander halfrond van de wereld zit (met dank aan Gilles Fiers)

… de 2 dollar briefjes (geleverd door mama De La Rue) hier steeds opnieuw voor verbaasde blikken zorgen? Deze briefjes zijn hier niet in omloop en ofwel smeken ze om er meer te geven, ofwel aanvaarden ze ze niet.

… de belangrijkste exportproducten van Ecuador bananen, olie, bloemen (rozen) en garnalen zijn?

… het hier niet vreemd is dat een 4 maanden oud kind nog geen naam heeft (al staan daar boetes op)? Op de vraag hoe het dan genoemd wordt, antwoorden ze hier doodgewoon: bebe. Karen vonden ze geen goed voorstel.

… Ecuadorianen het systeem van in de rij staan en je beurt afwachten niet echt begrijpen en toepassen. Ze staan zowat kriskras door elkaar en steken voorbij zoals het hun uitkomt. Er is wel een ongeschreven regel dat moeders met kleine kinderen (en zo zijn er hier veel…) vooraan mogen gaan staan. Babies worden op deze manier soms ‘uitgeleend’ zodat het aanschuiven een beetje rapper gaat.Of men gaat zijn kind even uit de crash halen, voorbijsteken in de rij, en het kind dan terug afzetten. Alles kan hier…

… Mensen het onbeleefd vinden om een uitnodiging af te wijzen maar het niet erg vinden om niet af te komen, zonder te verwittigen. Verhalen als: ik gaf een feestje en er is uiteindelijk niemand afgekomen, komen hier blijkbaar veel voor (gelukkig doen onze vrienden daar niet aan mee).

… het warme water in onze douche afkomstig is van een elektrisch systeem dat bovenaan de douche zit. Water en elektriciteit samen, geeft dat geen vonken?? Voorlopig nog niet in ieder geval…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten