¡Hola amigos!

¡Bienvenidos a nuestra blog!


Op 4 september vertrekken wij naar het verre Ecuador.

3 maand lang zullen wij als 'logopedas' en 'fisioterapista' Ecuadoriaantjes met een beperking uit de nood helpen.

Dat het een groot avontuur wordt, is zeker, maar hoe het avontuur vorm krijgt?!

Dat zal je hier kunnen ontdekken!

Hopelijk kunnen wij jullie regelmatig op de hoogte brengen van de laatste nieuwtjes.



Wij rekenen alvast op die van jullie!!



¡Hasta luego!



Astrid, Karen & Sofie


maandag 3 oktober 2011

Wist je dat...

... de Ecuadoriaanse vrouwen hun borsten op ieder moment van de dag uit hun tshirt laten floepen om hun baby te eten te geven. Bizar om te zien de eerste keer maar nu kijken we er al niet meer van op!!



... men hier spreekt van winter als het eens 5 dagen na elkaar een paar graden kouder is? Ze weten hier duidelijk niet wat seizoenen zijn...



... de inhoud van flesjes frisdrank op de meest bizarre manier wordt uitgedrukt? Flesjes met inhoud 32cl, 1.54cl en zelf kubieke cm zijn hier niet abnormaal



... als je soep ´pata de vaca´noemt, er wel degelijk een koeienpoot in ligt te weken?


... nog bijna niemand in heel dit land van het continent europa heeft gehoord?



… motorijders hier een fluovestje met een kenteken moeten dragen. Op zich niet zo verwonderlijk maar weet je ook waarom? Niet voor de veiligheid. Maar ter bescherming tegen huurmoordenaars op moto’s. Je gelooft het waarschijnlijk niet als je dit leest maar blijkbaar hadden ze hier vroeger last van killers op wieltjes en omdat die geen nummerplaat hadden konden die hun vrije gang gaan. Nu gelukkig niet meer, opluchting erbij!!!



… de vuilniskar hier iedere dag rondkomt en een deuntje laat afspelen (zoals de ijskar bij ons). Bij het horen van deze klanken rent de hele beurt naar buiten met zijn zakjes afval. En denk maar niet dat de vuilnismannen op je wachten. Heb ik aan den lijve mogen ondervinden toen ik ze eens een hele straat lang achtervolgd heb.





Binnenkort meer nieuwtjes!!

1 opmerking:

  1. Interessante weetjes. Blijkbaar zijn ze in Tena toch stappen achter dan bij ons. Is dit in heel Ecuador zo? Of zijn er ook modernere steden?
    Hopelijke zijn jullie geen halve indianen geworden tegen dat je terug komt. Doe nog maar veel uitstappen, zodat je veel herinneringen hebt waar je later op kan teren.
    En misschien tussendoor ook wat werken? (grapje)
    Ik kijk al uit naar verdere reacties
    veel liefs

    BeantwoordenVerwijderen